zondag 6 januari 2013

Voor Joop..

Deze week gaan we afscheid nemen van mijn collega Joop. Toen ik 6 jaar geleden in Andel kwam, was hij mijn steun en toeverlaat. Ik had nog nooit op een VMBO school lesgegeven, nog nooit biologie gegeven en was nog nooit mentor geweest. Joop heeft me toen begeleid, ik kon terecht met mijn problemen waar ik tegenaan liep en met mijn vragen.
Hij heeft plannen om naar Santiago de Compostella te gaan lopen en het afscheid zal op deze reis gebaseerd zijn, eten, entertainment etc. Als herinnering maken we een boek voor hem, iedereen maakt een pagina met een leuke herinnering of iets persoonlijks.

Dit is de mijne: een lekker Spaans recept, de kaart van Spanje, wat teksten die over Joop gaan en een dankwoord.

Voor degene die van een lekker recept houden:
  
Recept Spaanse kip
Ingrediënten:
Kipfilet 400 gr.
Halve chorizoworst
Ui
Witte wijn
Paprika (2 a 3)
Zwarte olijven in plakjes
Blik gepelde tomaten

Doe wat boter in de braadpan en bak de stukjes kipfilet bruin. Gesnipperde ui erbij en de paprika’s ook in stukjes gesneden.

Voeg een flinke scheut witte wijn toe, het blik gepelde tomaten en de chorizo in stukjes gesneden. Laat  sudderen totdat alles gaar is, 20-30 min.
Voeg de plakjes zwarte olijven toe.
Heerlijk met stokbrood, ciabatta en een glas koude witte wijn!

Eet smakelijk!!
Gr-x-jes Mariken.






13 opmerkingen:

  1. Hoi Mariken wat een mooi idee is dat
    Het ziet er mooi uit en het recept klinkt lekker
    Liefs Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je dat mooi gemaakt Mariken.
    Nooit leuk om afscheid te nemen van een collega waar je goed mee kan samenwerken.
    Maar zo heeft hij wel een mooie herinnering aan jullie samenwerking.

    Groetjes Nelly

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Mariken,

    Wat heb je een prachtige pagina voor het boek gemaakt! Je vertelt er ook zo'n mooi verhaal bij!
    Sommige mensen zijn zo bijzonder....en dat is je collega Joop duidelijk voor jou ook!

    Liefs Diny

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heb je dat leuk gemaakt voor Joop Mariken, zal dan toch wel even slikken zijn als hij van de week voor het laatst is, zeker als je zulke goede herinneringen hebt aan hem in het begin toen je begon met lesgeven op die school.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk Mariken zo mooi persoonlijk gemaakt met een heeeel lekker recept.Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk idee om een boek te maken vol herinneringen, jou pagina is geslaagd. Mooi verhaal en een lekker recept erbij!

    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk om zo een boek te maken. Afscheid van een collega nemen is altijd moeilijk, vooral als het zo goed klikte.
    Het is een mooie pagina geworden. Het recept heb ik opgeslagen, wat dat klonk wel erg lekker.
    Gr. Sinikka

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Mariken,
    wat een mooie persoonlijke pagina heb je gemaakt! Dat zal hem vast goed doen. Fijn voor je collega dat hij zo goed afscheid kan nemen. Altijd even lastig, vooral als het iemand is die zo belangrijk in je beginperiode is geweest.
    Ik herken het precies. Gelukkig heb ik nog steeds erg leuk contact met mijn collega en spreken we regelmatig af.
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er goed uit! Wil je Joop namens mij het allerbeste wensen en heel veel succes en plezier met zijn wandeling!
    Groetjes Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Super, zo'n persoonlijke noot! Enne... klinkt lekker!
    Groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk voor Joop, hij zal verrast zijn met het boek en alle pagina's waarderen. Hij was al zo blij met de kadootjes van zijn klas. Hopelijk wordt het een leuk afscheidsfeestje.
    Tot morgen, grtz. Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een mooi aandenken heb je gemaakt voor je collega. Daar heb je dan zo'n speciaal plekje voor.
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat gaaf, die bladzijde voor Joop! 't Is mijn vrije dag en ik had er vandaag aan willen beginnen, maar eerst moet ik van mezelf de leerstofplanners voor de derde periode afmaken. Zit nu snel even te bloggen onder het nuttigen van m'n lunch...
    Tot morgen, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen