woensdag 24 oktober 2018

Promotie van Wout


Hey, hallo!

Morgen een hele belangrijke dag, de promotie van Wout. Ruim vier jaar heeft hij aan zijn promotieonderzoek gewerkt, waarvan een groot deel in Schotland. Dit heeft geresulteerd in een omvangrijk boekwerk. Waar ik heel blij en trots op ben, is dat hij me heeft gevraagd om de kaft van zijn boek te maken. Dat heb ik met heel veel plezier gedaan.
Het promotieonderzoek gaat over de bacteriën in de longen van te vroeg geboren baby’s. Het idee van de kaft kwam van Nynke, om een schilderij van Matisse (waar Wout dol op is), te vertalen naar zijn onderzoek. De kleuren zijn behouden, zoals in het schilderij, de blaadjes zijn bacteriën geworden, en de papegaai en de zeemeermin op het schilderij zijn longen en luchtwegen geworden. Moeilijk om uit te leggen, ik maak binnenkort wel een foto...

Dit was een klein cadeautje voor Wout, toen de datum van de promotie vast stond, 25 oktober 2018. Een dead-line, wat zal hij blij zijn als dit achter de rug is. Want promoveren èn daarnaast hele lange dagen op de longafdeling maken is echt ontzettend zwaar. We gaan genieten van deze belangrijke dag!!


13 opmerkingen:

 1. Lief kaartje. Wat zal je trots zijn! En wat een eer om de kaft te mogen ontwerpen. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nu inderdaad heel benieuwd naar de kaft die jij gemaakt hebt! Wat een mijlpaal: zeker iets om trots en dankbaar voor te zijn. Je kaartje is een schatje. De tekst die je gebruikt hebt is lekker 'breed inzetbaar': super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat met de promotie van Wouter, helemaal top! De kaft heb ik al mogen bewonderen bij Ellen, zo gaaf hoe je die hebt ontworpen!
  En mooi kaartje met toepasselijke tekst heb je gemaakt, tof.
  grtz. Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je zoon! Zal vast een opluchting zijn dat die combistress voorbij is.
  Benieuwd naar jouw kaft rond dit belangrijke boekwerk!
  Fijne bijzondere donderdag
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof kaartje voor Wout. Superknap van hem en wat moet jij trots zijn op hem. Wat gaaf dat hij jou gevraagd heeft om de kaft van zijn boek te maken. Ben heel benieuwd hoe het er uit zijn.
  Geniet van deze gedenkwaardige dag!
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat!! Wat zal jij trots zijn! Wat een prestatie van hem, en wat zal hij blij zijn dat het klaar is. Je kaartje is een schatje!! Volgens mij had ik dit wasbeertje nog niet gezien. Als groot fan van Matisse ben ik ook zeer benieuwd naar de kaft van zijn proefschrift.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig allemaal, wat zullen jullie trots zijn!
  Superleuk kaartje en wat ik bin Ellen zag...top!
  Gr Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Natuurlijk gaan jullie genieten van deze wel heel bijzondere dag! Ontzettend knap van Wout dat hij dit volbracht heeft. En wat een eer dat hij jou gevraagd heeft de voorkant van zijn boek te ontwerpen! Hij had het aan geen betere kunnen vragen, wat is dat mooi geworden! En dit kaartje, das natuurlijk ook hartstikke tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zag een foto van de boek voorkant op de blog van Ellen en wat gaaf is die geworden! Zo leuk dat je zoon jou vroeg eraan mee te willen werken! Fijn dat het nu achter de rug is, van harte voor hem!
  Je kaartje is erg gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zag al een glimp van de mooie kaft bij Ellen. Wow, tof dat jij die kaft mocht ontwerpen! Je maakte ook een heel mooi kaartje voor deze gelegenheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ben benieuwd hoe jullie dag is geweest vandaag. Wat zul je trots zijn! Prachtige voorkant van het boek heb je gemaakt (die konden we al zien bij Ellen). Dit kaartje is ook weer erg leuk!
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van harte gefeliciteerd met de promotie van Wouter Mariken.
  Wat gaaf dat je de kaft mocht ontwerpen!
  Groetjes en geniet van dit alles,
  Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooi en lief kaartje om Wouter succes te wensen. Ondertussen is het achter de rug, nogmaals van harte gefeliciteerd! Fijn dat jullie zo genoten hebben van jullie vakantie.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen