dinsdag 31 mei 2016

Maak er een fijne dag van...


Dit is mijn eerste poging in m'n eentje om de technieken die ik van Anneke heb geleerd in praktijk te brengen. Ik ben met een stencil en distress-inkt in turquoise-blauw tinten aan de slag gegaan, ik hou zo van deze kleuren. De schildpadjes van Els Brigé zijn ingeschilderd met distress en daarna bewerkt met een beetje Wink of Stella. De cirkeltjes zijn geponst uit restpapier wat ik overhad van de workshop bij Anneke, ze pasten perfect bij het kaartje. Nog wat sequins erbij, het tekstje geembost met wit poeder. Klaar is mijn kaartje voor de voorraad.

Tuurlijk ben ik benieuwd wat jullie hiervan vinden...
Morgen poging 2...





maandag 30 mei 2016

zondag 29 mei 2016

CAS on Sunday, # 84, sparkle


Hey, goeiemorgen!

Vandaag is het weer zondag, en er zijn twee weken voorbij gevlogen...dus...een nieuwe CAS on Sunday! Ik vind de uitdaging leuk, gebruik "sparkle" op je kaart, ik hou wel van een beetje bling-bling.

Ik heb gekozen voor het mooie kransje met sterretjes van Simply Graphic, een Hello-stans van Paper Trey Ink, en zilveren sterretjes en sequins. De ruitjes van de tekst zijn gestempeld met een achtergrondstempel van Lawn Fawn. Tot slot een paar nietjes, en mijn kaartje is klaar om verstuurd te worden naar een collega die morgen wordt geopereerd.

Fijne zondag!

vrijdag 27 mei 2016

't Is je verjaardag..


Nu ben ik er doorheen, mijn laatste "Anneke" kaart/tag! En nu moet ik dus zelf aan de slag, ik heb enige drempelvrees...

Deze tag is ook zo mooi van kleur, ik hou ervan. De achtergrond is gemaakt met een stencil en crackle medium. Dat hebben we een tijdje laten drogen, en ondertussen de andere dingen gemaakt. Achtergrond gekleurd met distress crayons, echt ontzettend zacht krijt wat mengt met water. Een gave Jofy stempel ingekleurd met distress inkt en uitgeknipt. Tot slot een mooi tekstje van Els Brigé maakt de tag af. Lintjes eraan, en klaar!

Tuurlijk wil ik onze juf Anneke ontzettend bedanken voor alle tips & trics, die we onder haar leiding hebben kunnen maken, het was echt geweldig!!


donderdag 26 mei 2016

Happy birthday, #2


Dit kaartje vond ik ook erg tof om te maken. Heel veel laagjes over elkaar, en er is vanalles op te zien. Ook de bloem van Hero Arts is ingeschilderd met acrylverf en later weer overgetrokken met een zwarte fineliner en een witte gelpen.
Qua kleur vind ik dit kaartje erg mooi! Uiteraard gemaakt onder de bezielende leiding van Anneke!
Morgen ben ik toe aan mijn laatste creatie, en ga ikzelf eens wat oefenen...


woensdag 25 mei 2016

Kleurenkaartenteam kraft-rood


Goeiemorgen!

Eind mei alweer...time flies...tijd voor het Kleurenkaartenteam van Martina. Iedere maand weer zo gezellig om mee te doen en kleuren te gebruiken die door iemand anders bepaald zijn. Deze keer zijn de kleuren kraft en rood, niet zo lastig...

Ik heb gekozen voor dit lieve stelletje van MFT en als het goed is komt het kaartje vandaag bij iemand aan.

Nu ben ik benieuwd naar wat jullie gemaakt hebben. Op het blog van Martina staan alle deelneemsters vermeld.

Tuurlijk vond ik het weer hartstikke leuk dat je mijn blog een bezoekje hebt gebracht, thanxx!!


dinsdag 24 mei 2016

Specially for you..


Vandaag nog een "Anneke"-kaartje.

De achtergrond is ook gemaakt met distress inkt en een stencil. De cirkeltjes zijn geponst uit restjes papier, gaaf hè?! En de vogel?? Die heb ik geadopteerd!! Ik had eerst  het tekststempeltje op de kaart afgedrukt, vervolgens wilde ik mijn vogeltje erbij plakken, maar deze keek de andere kant op...net alsof ie boos was. dat klopte totaal niet met mijn tekst. Dus Anneke was zo lief om haar vogeltje van haar kaart af te slopen, en voilà...een pleegvogel...Ik zal goed voor 'm zorgen!

Tot morgen, bij het Kleurenkaartenteam!


maandag 23 mei 2016

Happy birthday,#1


Met dit kaartje ben ik ook zo blij, wat een kleurenpracht hè?! Gemaakt met distress inkt en een stencil, ook heel erg leuk om te doen en een waanzinnig resultaat!! Tuurlijk ook gemaakt bij Anneke, goed luisteren naar de juf en het lukt...


zondag 22 mei 2016

Workshop bij Anneke, Bloom



Hey, goeiemorgen!

'n Kort verslagje van de workshop die Ellen en ik gisteren hebben gedaan bij Anneke. 

Ben al vroeg Ellen op gaan halen, want het is best een flink stuk rijden...geen probleem, want al kletsend gaat de tijd snel! Wat is het leuk om iemand te ontmoeten die je alleen kent van het bloggen! Eerst zijn we verwend met een heerlijke latte, en een stuk 'home-made by me' appeltaart. Daarna zijn we begonnen met het maken van een kaft voor dit boekje. Allerlei technieken die voor mij onbekend zijn. Werken met een gelli-plate (gaaf!), stencilen met acrylverf, laag over laag. Stempelen, met zwart. En wat je dan ziet ontstaan is prachtig. Echt supergaaf om te doen! En Anneke maar opruimen en verfspullen afwassen, wat een luxe!!

Daarna hebben we nog een aantal kaarten gemaakt, maar ik laat iedere dag iets zien op mijn blog. Vind het jammer om alles ineens te tonen, dat doet af aan al het moois wat we gemaakt hebben.

Tussendoor hebben we lekker buiten geluncht, veel latte's gedronken...kortom het was een ontzettende leerzame, leuke, gezellige dag, we zijn echt verwend door Anneke( en wat maakt zij veel mooie dingen, prachtig van kleur, zeker "live"!)

We zijn teruggereden, Ellen heeft gezellig bij ons nog een borrel gedronken en gegeten, want Joost was ook een dagje weg. Prima afsluiting van deze toffe dag! Morgen meer...

Dank je wel voor je bezoekje aan mijn blog en een fijne zondag! x



donderdag 19 mei 2016

Wishing you...


Een heel eenvoudig kaartje voor een jarige vriend van ons! Ik ben gek op donker- en lichtblauw, dus dat moest 'm deze keer worden.
De stempels en stans zijn van Paper Trey Ink. Ik bofte, want Ellen heeft voor mij deze bestelling meegebracht uit Amerika, luxe hè... Ben er heel blij mee, want ze stempelen en stansen echt super...

Overmorgen gaan Ellen en ik naar Anneke, waar we gezellig een dag gaan freubelen en wat van haar geweldige kleur/verftechnieken gaan leren. Ze maakt de meest mooie creaties! We kennen elkaar nog niet (wel al heel lang contact via 't bloggen) dus hartstikke leuk om elkaar te gaan ontmoeten.


woensdag 18 mei 2016

Dikke knuffel..


Afgelopen weekend hebben Hans en ik bij Thom en Larissa gegeten. Wat is dat speciaal, bij je kinderen gaan eten i.p.v. zij bij ons, echt heel gezellig. Voor het tweetal had ik allerlei lekkers meegenomen, voor de voorraad...biertjes, stukje kaas, véél lekkere toetjes, en speciaal voor Larissa een reep Tony Chocolony, caramel zeezout, met een kaartje (konijn, tekst en stans van Els Brigé). Deze keer een bruintje...passend bij de chocolade, lief hè?!


maandag 16 mei 2016

Welkom baby..

 Hallo!

Een collega is vorige week bevallen van een meisje, Gaby. Joepie, dan kan ik een babykaartje maken, dat vind ik zo leuk om te doen!

Ik heb de stempels en stansen van Els gebruikt, " Knuffelkonijn", deze keer lekker roze, en de tekststempels van "Welkom baby". Een MFT designpapiertje erachter, sequins en baker's twine, that's it.

Nu zie ik net de zon tussen de wolken vandaan komen, dus ik ga buiten nog ff een straaltje meepikken...


zondag 15 mei 2016

CAS on Sunday, # 83, color challenge


Daar ben ik weer, met mijn tweede blogpost voor vandaag, voor de nieuwe challenge van CAS on Sunday. De challenge hiervoor, stitching, was volgens mij best een lastige...Deze niet hoor, een kleurenchallenge, waarbij je mag kiezen uit 5 kleuren, heel goed te doen.

Mijn kaartje is voor Hans, morgen zijn we twaalf jaar bij elkaar. Wat een tijd alweer...we houden deze dag in ere, het blijft fijn dat we elkaar ontmoet hebben en ons leven samen kunnen delen, met ons vijftal en Brittje erbij...

Gezellige zondag, neem nog even een kijkje op het blog waar alle details voor de challenge staan en natuurlijk de mooie kaartjes van het DT.


Mix & Match #5


Goeiemorgen!

Twee berichtjes van mij vandaag...eerst de Mix&Match van Inge, SandraEllen en mijzelf. We zijn alle vier aan de beurt geweest om een pakketje samen te stellen, dus Inge was weer. En wat zat er veel moois in haar envelopje, kijk maar eens op de foto hieronder. Ik vind het een enorme uitdaging om zoveel mogelijk te gebruiken, zeker omdat ik merk dat ik steeds minder materialen gebruik. De kunst is om de balans erin te houden, en dat het geheel niet chaotisch wordt...nou ja, ik heb mijn best gedaan...een kaartje met een bijpassend doosje.
En natuurlijk ben ik superbenieuwd wat de anderen hebben gemaakt, neem je ook een kijkje?

Hopelijk tot straks, bij mijn post van CAS on Sunday?




zaterdag 14 mei 2016

Hoera voor mama, van Britt


Vandaag een kaartje van Britt, voor haar jarige moeder.
Gebruikte stempels: haar eigen voeten, met twee kleuren verf, roze en oranje.
Hartje erbij, baker's twine en sequins, de "Hoera" tekst van Els, en...klaar is Britt haar kaartje!!
En haar mama was er erg blij mee!!

Fijn weekend, hopelijk tot morgen met een nieuwe CAS on Sunday en Mix&Match...



vrijdag 13 mei 2016

Spring Scrap Swap #3


Goeiemorgen!

Leuk dat je even komt kijken bij de derde Spring Scrap Swap van Ellen en mij!

We hebben weer een kaartje gemaakt aan de hand van een sketch, en ik heb weer heerlijk met de balonnen zitten spelen, deze keer de slang, ingekleurd met verschillende tinten turquoise. Op de achtergrond wat extra cirkeltjes gestempeld en gekleurd, ook uit deze stempelset van Avery Elle.
De prachtige "hoera" stempel erbij, een klein strookje zilveren cardstock, de roze squins en baker's twine maken het kaartje extra feestelijk.

En...hop je even mee naar Ellen om te kijken wat ze voor deze keer heeft uitgekozen?

Alvast een fijn, lang weekend...oooh heerlijk!!


donderdag 12 mei 2016

Sunday...stempels van Els Brigé



Hey, hallo,

Vandaag ben ik aan de beurt om met de nieuwe stempels een kaartje te maken  voor het blog van Els.
Hierboven zie je een klein stukje ervan. Ben je benieuwd naar de gehele post, ga dan even naar het blog van Els Brigé. We vinden het erg leuk als je even langskomt...

Gezellige dag, gr-x-jes, Mariken

dinsdag 10 mei 2016

Home sweet home


Ha, ik begin weer lekker in mijn ritme te komen, ook wat betreft kaartjes maken...echt heerlijk om weer te doen. Komt ook omdat het bewolkt is, dan gaat het allemaal wat gemakkelijker...

Dit was nog een beloofd kaartje, voor Tim en Hannelore (van Ellen). Ze zijn pas verhuisd van een bovenverdieping naar beneden, met tuin. Wat ben je dan rijk he, daar kun je dan zo van genieten.

Vandaag rapportvergaderingen gehad, vanavond naar body-balance, dus dan ben ik weer helemaal chill!
Gezellige avond!

maandag 9 mei 2016

Van harte...


Hey, hallo!!

Terug van vakantie, al een paar dagen, maar door het heerlijke weer ben ik niet toegekomen aan kaartjes maken.

We hebben een hele fijne week gehad, lekker uitgerust, leuke dingen gedaan...tocht gemaakt over Zakynthos, met de bus. En om het eiland heengevaren, prachtig, hele harde wind en hoge golven, dus ik ben gedeeltelijk hartstikke zeeziek geweest, pfff. Thuisgekomen genieten we ook nog van het stralende weer, zelfs beter dan in Griekenland.

Vandaag ben ik weer op school begonnen. Wennen en even in het gareel komen, voor de kids en voor mij. Vanavond heb ik mijn potloodjes en stempels buiten gezet en heb ik even zitten kleuren. Ik ben behoorlijk door mijn verjaardagskaartjes heen...dus...een " Van harte", een tekstje van één van de nieuwe stempelsets van Els Brigé, ze zijn zo gaaf!! Stempeltje en designpapier zijn van MFT, ballonnetje van Lawn Fawn.

Dat was ie weer voor vandaag, fijne avond, en leuk dat je even langskwam op mijn blog!

donderdag 5 mei 2016

Nieuwe stempelsets en stansen van Els Brigé



Hey, goeiemorgen!

Het is eindelijk zover...de nieuwe stempelsets en stansen van Els Brigé zijn nu verkrijgbaar in haar webwinkel! Vier stempelsets en twee sets stansen. En...ze zijn werkelijk fantastisch! Hele lieve stempels van konijntjes, met bijpassende tekstjes, flamingo's, superleuke teksten in haar mooie handschrift...tja, ik ben er weg van. Zeker de moeite waard om eens te gaan kijken in haar webwinkel!
Er zal een kortingscode van -10% zijn voor donderdag en vrijdag. En een reposter op Instagram of Facebook maakt ook kans op een gratis stempelset.

Het was moeilijk om een keuze te maken welke stempels ik het eerst wilde gebruiken, maar ik viel als een blok voor de konijntjes. Ik heb een kaartje gemaakt, met bijpassende tagjes.

Ook Sandra, Inge en Ellen zijn aan de slag gegaan, ik ben ontzettend benieuwd waar zij voor gekozen hebben. Nemen jullie ook even een kijkje bij hen?

Gezellige dag vandaag, xx





woensdag 4 mei 2016

Hey...feestje...


 Hey, goeiemorgen!

Op donderdag 5 mei is Aad jarig. Helaas zijn we nog op vakantie, en kunnen we hem pas later feliciteren. Maar hopelijk valt dit kaartje op tijd bij hem op de deurmat...En, we drinken een borrel op zijn gezondheid, geen probleem...

Het kaartje heb ik heel basic gehouden, stempeltjes van Cats on appletrees, geschikt voor iedereen!

Gezellige dag!



dinsdag 3 mei 2016

Atelier van Elke


Dit kaartje had ik nog staan en niet laten zien. Gemaakt op het atelier van Elke, een paar weken geleden. Misschien hebben jullie de kaartjes van Ellen, Sarah en Ilse al voorbij zien komen...

We hebben gewerkt met de Zig markers, erg tof om te doen. De kleuren zijn heel diep en intens, ik hou ervan!
En de workshops van Elke zijn altijd erg leuk om te doen, ze geeft heel veel tips en trics, superfijn.


maandag 2 mei 2016

Lappenpoppen a la Sascha...

Even een tussendoortje...een van mijn haakprojecten. Het patroon is van à la Sascha, Ze heeft een heel leuk boek met allerlei verschillende lappenpoppen. Ook bij Etsy zijn ze los te bestellen. Ze zijn niet ingewikkeld en erg tof om te maken. Eerst heb ik mama Hond gemaakt, daarna Puppy erbij gemaakt. lief stelletje hè?.

In mijn koffer zitten een paar bolletjes wol, mijn boek Lappenpoppen haken van Sascha en mijn haaknaald. Als ik dat niet doe dan krijg ik onwijs veel zin om te haken...dus, wie weet, kom ik met Aap terug...

zondag 1 mei 2016

CAS on Sunday, #82, stitching


Goeiemorgen!

Leuk dat je er weer bent, voor deze nieuwe CAS on Sunday

Eerlijk gezegd was ik blij dat ik net een workshop had gedaan in Waspik bij Nicole, want daar hebben we dit ook gedaan...stiksteekjes maken. De challenge is dan ook: stitching, only real ones...dus pak naald en draad, of je naaimachine!

De achtergrond heb ik gesponst met verschillende kleuren Distress inkt, daarna een cirkel uitgestanst. Ik hou van de mooie, heldere kleuren. Veertjes gestempeld en deze "gestitched" met zwart draad. Tot slot een mooie tekst eronder en een randje gedoodled met een fine-liner.

Neem nog even een kijkje op het blog, als je nog wat extra ideeen wil opdoen, en doe mee!!

Gezellige zondag!